Sådan Stop Spam (især hvis du er allerede et offer)

By | juni 13, 2019

Spam. Disse irriterende og tidskrævende e-mails, som tilstopper din indbakke og ødelægge din dag. Du undrer dig over: Hvordan har det nogensinde får så dårlig? Mens det ikke er muligt helt at afskaffe spam, der er en hel del ting du kan gøre ved problemet at reducere din byrde.
Spam er defineret som en uopfordret e-mail forsøger at få dig til at købe noget. Det er derudover e-mail, der forsøger at få dig til at opgive noget: dit kreditkortnummer, CPR-nummer, login ID, osv., ved at foregive at være en legitim e-mail. Her er nogle tips til at stoppe den aktuelle spam du får, og undgå at komme på nye spam lister.
1. opretholde to e-mail-adresser: en personlig E-mail-adresse, (som du giver til familie, venner og forretningsforbindelser) og en sikker E-mail-adresse (en du bruger, når du bestiller noget online, tilmelding til et nyhedsbrev, eller at oprette en profil på en hjemmeside). For eksempel, bruger jeg en Hotmail-konto til min sikker E-mail-adresse. Hvis en spammer skulle få fat i adressen, fint. Alle spam vil gå ind på min Hotmail konto, som jeg kun ser på én gang om ugen. Hotmail er en stor anti-spamfilter indbygget, så det er nemt at se hvad er spam og hvad der ikke. Denne praksis efterlader min personlige e-mail konto relativ spam-fri (måske jeg får to spam emails om dagen til min personlige konto). Nogle gratis email-tjenester omfatter Hotmail, Yahoo og GMail (Googles nye e-mail service).
2. Brug din sikker E-mail-adresse til at sende e-mails til virksomheder, der kan høste e-mail-adresser fra indgående e-mails. For eksempel sige du ønsker at skrive til en virksomhed til at spørge dem om deres produkter. Nogle virksomheder vil høste din e-mail-adresse fra den e-mail, du sender til dem og sætte dig på deres mail liste. Ved hjælp af din sikker E-mail-adresse, kan du undgå at se meddelelser fra disse selskaber kommer til din personlige e-mail-adresse.
3. holde op med at give din e-mail-adresse til alle, der ønsker det. Er din lokale bank virkelig brug for din e-mail-adresse? Skal din købmand det? Bare fordi nogen spørger betyder du nødt til at give det til dem. Hvis det er en ikke-lokal virksomhed, eller du tilmelding til en postliste, så de formentlig har brug for det. Men det er okay at tomt e-mail-adressen, når du udfylder formularer. Altid spørge dig selv, jeg ønsker at blive kontaktet af denne virksomhed via e-mail? (Apropos postlister, Sørg for de virksomheder, du abonnere for at have en offentlig, indsendt erklæring på deres hjemmeside.)
4. Læg ikke din personlige E-mail-adresse på din hjemmeside. I stedet, bruge en form, så din e-mail-adresse er skjult. Men nogle spammere bruger særlig software, som ser på den HTML kode skjult i form at stjæle din e-mail-adresse, så ved hjælp af en formular i sig selv er ikke altid den sikreste rute. Endnu bedre, bruge en fri Form Processor, så din e-mail adresse er aldrig selv i HTML-kodning på dine sider. Tjenesten jeg bruger er Bravenet’s Form processor (www.bravenet.com). Du kan se vores i aktion her:
5. aldrig købe noget, der er sendt via en spam e-mail. Først, det bare tilskynder dem til at fortsætte til spam. For det andet, det fortæller dem, din e-mail-adresse er korrekte, og de kan derefter sælge denne adresse til en anden.
6. aldrig besvare spam og bede om at blive afmeldt. De vil bare ignorere det alligevel, og det fortæller dem, at din e-mail-adresse er korrekt, som bare holder dig på listen. Bemærk: mange legitime e-mails nyhedsbreve og postlister brug automatiseret unsubscribe links i bunden af deres e-mails, og du kan bruge disse til at få ud af postlister.
7. brug anti-spam software som Norton Internet Security, på pc’en til at filtrere spam, som det kommer ind i dit e-mail-system. Du stadig modtage spam, men det bliver filtreret til en Junk Mail eller Bulk Mail mappe, og udskiller spam fra den legitime email. Mest anti-spam filtre skal uddannes, men, så du bliver nødt til at lejlighedsvis fortælle filteret at noget ikke er spam, det uforvarende sætte ind i mappen uønsket E-mail. Mange af disse anti-spamfiltre arbejder på princippet om hvide lister (legitime e-mail-adresser, som du ønsker at modtage e-mail fra) og sorte lister (spammer emailadresser, du ikke vil modtage e-mail fra). Lær at træne din anti-spam software og det vil gøre underværker for dig.
8. check at se, om din internetudbyder eller hosting selskab har anti-spam teknologi på plads, til at fange spam, før det selv rammer din indbakke. Være forsigtig, selv, fordi nogle gange disse filtre er overivrig og du nødt til at træne det at modtage e-mails fra mailing lister, du har abonneret på.
9. Brug ikke en catch-all e-mail-adresse. En catch-all e-mail-adresse er konfigureret, hvis du har din egen hjemmeside, og det er hensigten at fange alle indgående e-mails sendt til dit domæne, selvom der er ingen legitime postkasse ved navnet. For eksempel, kan din e-mail-adresse være mary@mydomain.com. Hvis postkassen er konfigureret som en fange alle, og nogen sender en e-mail til marie@mydomain.com (med en stavefejl i e-mail-navn), skal den videresendes til mary@mydomain.com. Men spammere vide om fangst-alle e-mail-adresser, og vil tage dit domænenavn (mydomain.com) og tilføje fælles præfikser til det, som info @ eller admin @. Hvis du har en catch-all, vil derefter de spam emails komme til dig, selvom du ikke har en legitim postkasse af info@mydomain.com eller admin@mydomain.com med din hosting-selskab. Se hvor let det er for spammere at komme til dig?
10. Endelig, hvis spam er virkelig dårlig, oprette en ny personlig e-mail-adresse for dig selv, fortælle alle om den nye adresse (give dem flere påmindelser, du vil ændre e-mail-adresser), så slet den gamle personlige e-mail-adresse. Dette kan synes lidt drastisk, men hvis du modtage 200 spam emails om dagen, kan det være tid til dette sidste skridt at udrydde sygdommen.
Du er ikke magtesløse mod spam. Men du behøver at handle for at kæmpe tilbage. Lad dem ikke mobber dig til at modtage hundredvis af uønskede e-mails om dagen! Handle nu for at genvinde din indbakke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.